Opleiding

Opleiding ‘ Zelfstandig ondernemen in de kleinschalige kinderopvang volgens de Satellite formule’

De opleiding ‘zelfstandig ondernemen in de kleinschalige kinderopvang’ is door Radius Nederland ontwikkeld in opdracht van Satellite. Het doel van de opleiding is om aspirant Satellite ondernemers op te leiden tot professionele ondernemers in de kleinschalige kinderopvang volgens de Satellite formule.

Uniek aan deze opleiding is dat aspirant ondernemers de mogelijkheid krijgen gedurende de opleiding te werken aan hun portfolio waarmee zij na afloop bij een erkend EVC bureau het ervaringscertificaat Pedagogisch Werk kunnen aanvragen (dat vergelijkbaar is met het MBO diploma Pedagogisch Werk Kinderopvang, niveau 4). Daarmee leidt de opleiding de ondernemers in spé niet alleen op tot bekwame Satellite ondernemers, maar het bereidt hen tevens voor op de functie van meewerkend begeleider.

Competentiegericht opleiden

De opleiding is vormgegeven volgens het competentiegericht denken. Dat wil zeggen dat de beroepscontext en de eerder verworven competenties van de deelnemers het uitgangspunt vormen binnen de opleiding. Van daaruit wordt er gewerkt aan het verkrijgen van competenties die nodig zijn om te kunnen starten als zelfstandig ondernemer van Satellite.

Voor het verwerven van de benodigde competenties, zijn vakspecifieke kennis en vaardigheden nodig. In de lessen zal daarom aandacht worden besteed aan de volgende zaken:

 

  • Ondernemersvaardigheden
  • Pedagogiek
  • Mondelinge en schriftelijke communicatie
  • Inrichting en ruimte
  • HRM
  • Trajectbegeleiding
 

Studiebelasting

De opleiding duurt drie maanden met 17 dagdelen les (ongeveer 1 dag x per twee weken, inclusief introductiedag).
Daarnaast lopen de deelnemers verplicht één dag in de week (minimal 6 uur) stage bij een kinderopvang organisatie van Satellite.

Gedurende de opleiding werken de deelnemers aan de volgende producten:

 

  1. Een eigen ondernemersplan
  2. Diverse praktijkopdrachten
  3. Een portfolio (optioneel)
 

Getuigschrift

De deelnemers die succesvol de opleiding hebben afgeriond –dat wil zeggen die met voldoende resultaat zowel het ondernemersplan als de praktijkopdrachten hebben uitgevoerd – ontvangen na afloop van Radius het getuigschrift ‘ Zelfstandig ondernemen in de kleinschalige kinderopvang’.
Met dit getuigschrift en een getekende franchise- licentieovereenkomst van Satellite mogen deelnemers het Keurmerk van Satellite gaan voeren.

Wanneer

Twee maal per jaar gaat deze opleiding van start, in het voorjaar en in het najaar.

Locatie

De opleiding wordt centraal landelijk aangeboden in Baarn

Informatie een aanmelding

Aanmelden of behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met Satellite info@satellite-partner.nl of via 06-53728546