Partner in Kleinschalige en Agrarische Kinderopvang


Wilt u graag meer weten over ondernemen in kleinschalige Kinderopvang kijk dan verder onder:

Het laatste nieuws

Kinderopvang De Ronde Venen wint MKB IDEE-verkiezing

Kinderopvang De Ronde Venen is uitgeroepen tot winnaar van de MKB IDEE-verkiezing. Met deze prijs belonen MKB-Nederland en KPN ideeën die leiden tot slimmer en efficiënter ondernemen met nieuwe en bestaande ICT-toepassingen. Ondernemer Diana Vredenbregt ontving de prijs vanmiddag in de Amsterdamse RAI uit handen van Louis Rustenhoven, directeur marketing & sales zakelijke markt van KPN.

Pedagogische tik komt hard aan

Voorstanders van de tik menen dat ouders autoritair moeten optreden. Een achterhaalde misvatting.

Gepensioneerd kinderarts Rob Bakker betoogde in de Volkskrant van 2 augustus dat de pedagogische tik geen kwaad kan. Sterker nog, om grenzen te bewaken en ouders niet pedagogisch onmachtig te laten zou het een prima middel zijn. 'Een verbod verhoogt de kans op opvoedingsverlegenheid,' stelt Bakker. 'Dan kunnen ouders na een poosje ontploffen.' Een interessante stellingname. Het klinkt bijna logisch. Bijna. Want aan de redenatie en argumentatie van Bakker schort het een en ander.

Hoogleraren trekken zich terug uit adviescommissie BKK

Zijn de opleidingen van de vijf uitverkoren programma-ontwikkelaars voor het verbeteren van de taal- en interactievaardigheden van pedagogisch medewerkers en gastouders ook de beste trainingen?

Acht op tien kinderopvangorganisaties werkt samen met scholen

Scholen en kinderopvangorganisaties werken al regelmatig samen, maar maken hier nog maar weinig gezamenlijke jaarplannen voor. Locaties met meerdere vestigingen werken vaker samen. Éénpitters vinden het lastig om een samenwerking aan te gaan.

Voorzichtige tekenen van stabilisatie kinderopvang

Nog altijd is er sprake van een daling van het gebruik van kinderopvangtoeslag. In het eerste kwartaal van 2014 maakte 1 procent minder kinderen gebruik van kinderopvangtoeslag dan in dezelfde periode in 2013.

Jong geleerd is oud gedaan, en dat geldt zeker voor een gezonde leefstijl. Er is dus een grote rol weggelegd voor de kinderopvang.

Net hebben we de uitslag binnen van ons onlangs gehouden klanttevredenheidsonderzoek. Wederom een hoge score van 8,7 omtrent de tevredenheid van onze klanten.

De kinderopvangtoeslag voor ouders met midden- en hogere inkomens gaat per 1 januari 2014 omhoog. Het kabinet maakt hier 100 miljoen euro voor vrij. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft dat vrijdag aan de Tweede Kamer geschreven. De lagere inkomens werden al eerder ontzien.

Er zijn wéér 3 HKZ certificaten behaald door onderstaande kinderopvangen;
 

- Kinderopvang 't Egeltje uit Keldonk
- Kinderopvang 't Krieltje uit Slootdorp
- Kinderopvang 't Stokpaardje in Castricum

Lees dit artikel rechts onder kopje documenten.

Lees dit artikel rechts onder kopje documenten.

Afgelopen maanden heeft een medewerkers tevredenheidsonderzoek plaats gevonden bij onze aangesloten ondernemingen.Deze is verricht in samenwerking met XS2QUALITY. De totaal uitslag geeft alle Ambassadeurs van Satellite een gemiddeld cijfer van: 8,4!

De branche kinderopvang heeft tijdens de Algemene Ledenvergadering van Brancheorganisatie Kinderopvang het onderhandelaarsakkoord cao kinderopvang niet aangenomen. Een positief advies was gezien de actualiteiten niet mogelijk.

Er lag een degelijke akkoord, maar vanwege de onzekere periode rond de onderhandelingen in het Catshuis en de escalerende effecten van de vraaguitval ten gevolge van de bezuinigingen is het niet verantwoord het akkoord zo aan te nemen.

Rectificatie CPB
'Niet alleen het CPB en minister Kamp, ook vakbonden en oppositiepartijen lijken de gevolgen van de bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag verkeerd in te schatten' aldus Buitenhek. Het bureau heeft een hard hoofd in de cijfers van het CPB sinds de rectificatie van eerdere CPB-cijfers waarin ze erkende verkeerde conclusies te hangen aan cijfers van het CBS. De verwachte schade voor de arbeidsmarkt werd bijgesteld van 7000 arbeidsplaatsen naar 21.000-32.000 arbeidsplaatsen. Buitenhek berekent dat het zelfs gaat om 100.000 werkende vrouwen die van de arbeidsmarkt dreigen te verdwijnen.

In september 2011 heeft een klanttevredenheidsonderzoek plaats gevonden. De ouders die gebruik maken van onze kinderopvang gaven ons een gemiddelde score van een 8.6

Wanneer in een organisatie meer (verschillende) mensen ( gaan) werken, krijgt de ondernemer er rollen bij. Hij wordt naast eigenaar, ondernemer en medewerker ook collega en leidinggevende. Bij de opleiding Satellite Personeelsmanagement verwerf je psychologische en praktische kennis over het functioneren en het welbevinden in organisaties, en leer je deze kennis ook toe te passen.

Social

Documenten

Partners
   

  

        

         

                                                                                        
                

Keurmerken